Kategorije
EventsHR

POČETNA KONFERENCIJA

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u ulozi vodećeg partnera provodi projekt GASTROTOP – sveobuhvatna obrazovna potpora pružatelja usluga hrane koja olakšava potražnju na novonastalim potrošačkim tržištima s ograničenjima u prehrani, koji provodi zajedno s mađarskim partnerima u okviru prekogranične suradnje programa Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Partneri na projektu su Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru, Veleučilište u Virovitici, Šomodska trgovačka i industrijska komora iz Kaposvara i Trgovačka i industrijska komora Zalske županije iz Zalaergeszega. Projekt je otpočeo 01.06.2021. i predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 291.243 EUR-a, a od toga vrijednost projekta za Visoko gospodarsko učilište u Križevcima iznosi 60.282 EUR-a.

Opći cilj projekta je poboljšati dostupnost obrazovnih platformi u novoj interdisciplinarnoj domeni – prehrambenom (gastro) turizmu koja se temelji na novim trendovima potražnje za različitim kategorijama hrane. Glavni ciljevi projekta su razvoj i provedba neformalnih edukacijskih programa za prehrambeni (gastro) turizam.

Svrha projekta je razviti sveobuhvatnu obrazovnu podršku za proizvođače hrane i pružatelje usluge spremanja hrane koja će olakšati potražnju za novim posebnim prehrambenim potrebama tržišta.

Tim povodom, 09.09.2021. na seoskom turizmu Rakić u Čabrajima održana je početna konferencija u organizaciji Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca. Uz sudjelovanje projektnih partnera i vanjskih dionika projekta, početnu konferenciju je s par prigodnih riječi pozdravila dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek Martinčić, a skupu se je obratio i gradonačelnik grada Križevaca g. Mario Rajn koji je tom prilikom istaknuo ulogu Učilišta kao važnog čimbenika za ukupni razvoj grada kroz dugogodišnji kontinuirani proces provođenja visokoškolskog obrazovanja, ali i cijeli niz realiziranih, i projekta u provedbi. Na početnoj konferenciji bila je nazočna i gđa. Andrea Kakas, programski menadžer Zajedničkog tajništva HU-HR programa prekogranične suradnje koja je prezentirala sam Program. Nakon toga je dr.sc. Silvije Jerčinović, menadžer projekta predstavio projekt, njegove partnere, cilj i svrhu, te ciljne skupine i ishode. U nastavku početne konferencije predstavnik svakog od projektnih partnera predstavio je svoju instituciju i aktivnosti koje će se provoditi tijekom ukupne provedbe projekta. Visoko gospodarsko učilište predstavila je dr.sc. Kristina Svržnjak, a Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru predstavio je Atilla Pintér. Božidar Jaković prezentirao je aktivnosti Veleučilišta u Virovitici, Šomodsku trgovačku i industrijsku komoru iz Kaposvara i njezine aktivnosti predstavila je Andrea Kovács, i naposlijetku, aktivnosti Trgovačke i industrijske komore Zalske županije iz Zalaergeszega predstavila je njena predstavnica Valéria Szombath.

Dr.sc. Silvije Jerčinović, prof.v.š.

Slike i tekst preuzeti sa:

https://www.vguk.hr/hr/1527/Početna+konferencija+GASTROTOP+projekta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)