Kategorije
EventsHR

STUDIJSKO PUTOVANJE U ŽUPANIJI SOMOGY

Sljedeća postaja projekta GASTROTOP bilo je dvodnevno studijsko putovanje u županiju Somogy, gdje su projektni partneri i gosti bili uključeni u obroke bez glutena i aditiva te su mogli sudjelovati u programima koje organizira SKIK. Studijsko putovanje započeli smo posjetom pivovari Hansdönner u Kaposvár-u, gdje smo stekli uvid u zamršenost kućnog pivarstva i iskustvo izrade bezglutenskog piva. Potom smo prisustvovali prezentaciji u mljekari Fino-Food na kojoj su predstavljeni bezmliječni proizvodi i iskustva u distribuciji tvrtke.

U drugoj polovici dana u Bánó Mária Kastélyszálló u Felsőmocsolád-u održavali su se programi vezani uz zdrav način života, gdje su sudionici mogli naučiti tajne proizvodnje vina bez kemikalija i aditiva te okusiti svijet eteričnih ulja i prirodne kozmetike. .

Drugi dan studijskog putovanja bio je nezaboravan odlaskom u Babérliget Kúria u Polány i dvorac Hertelendy u Kutas-u. U oba mjesta veliki naglasak stavljen je na mir, organizaciju događaja i kvalitetnu hranu. Prehrana bez određenih sastojaka nije izazov samo za goste koji pate od alergija ili intolerancije, već iskustvo pokazuje da se rastuće potrebe mogu zadovoljiti raznolikom, zdravom hranom bez aditiva i određenih sastojaka.

U dvodnevnom programu sudjelovalo je ukupno 25 sudionika, uključujući hrvatske i mađarske sudionike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)