Kategorije
EventsHR

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Završna konferencija projekta GASTROTOP je održana u utorak, 27. rujna 2022. godine u Kapošvaru na Hungarian University of Agriculture and Life Science (MATE) na kojoj su sudjelovali predstavnici svih partnerskih organizacija na projektu, studenti, predstavnici Zajedničkog tehničkog tajništva te predstavnici uprave MATE.

Projekt je započeo 1. lipnja 2021. godine, a provedba istog je trajala 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je bila 291.243 EUR-a, a opći cilj projekta je bio poboljšati dostupnost obrazovnih platformi u novoj interdisciplinarnoj domeni – prehrambenom (gastro) turizmu koja se temelji na novim trendovima potražnje za različitim kategorijama hrane. Glavni ciljevi projekta su bili razvoj i provedba neformalnih edukacijskih programa za prehrambeni (gastro) turizam, dok je svrha projekta bila razviti sveobuhvatnu obrazovnu podršku za proizvođače hrane i pružatelje usluge pripremanja hrane koja će olakšati potražnju za novim posebnim prehrambenim potrebama tržišta.

Na završnoj konferenciji je projektni menadžer, Silvije Jerčinović, predstavio aktivnosti vezane uz cjelokupan projekt, dok su svi partneri izložili prisutnima svoje aktivnosti koje su proveli unutar projekta.

Osim što je postigao zadane ciljeve i outpute, projekt je doprinio poboljšanju kompetencija studenata i njihovom položaju na tržištu rada, kao i lokalnoj zajednici u smislu usmjeravanja na iskorištavanje poslovnih prilika i posljedično povećanja blagostanja (povećanje ulaganja, nova radna mjesta, stabilni izvori prihoda i sl.). Na kraju, pokazalo se da su ovakvi istraživačko aplikativni projekti dobrodošli, s obzirom na njihove višestruke učinke na sve uključene dionike te lokalnu zajednicu u cjelini.

Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)