Sveukupni cilj projekta je poboljšati dostupnost edukacije u području POTROŠAČKOG TRŽIŠTA POSEBNIH OGRANIČENJA PREHRANE..
Nove objave
- TRŽIŠNE PRILIKE ZA PROIZVODE „FREE FROM“ (STUDIJA)U okviru projektne aktivnosti “Razmjena iskustava”, izrađena je i izdana studija “Tržišne prilike za proizvode „Free from“. Studija je dostupna ovdje. Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a … Pročitaj više
- GASTRO TURIZAM, UVOD U SOCIO-EKONOMSKE ASPEKTE (UDŽBENIK)U okviru projektne aktivnosti “Razmjena iskustava”, izrađen je i izdan udžbenik “Gastro turizam, UVOD U SOCIO-EKONOMSKE ASPEKTE. Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju
- USPOSTAVA BAZE PONUDITELJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I TURISTIČKIH SADRŽAJA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE ZA GASTRO TURIZAMU okviru projektne aktivnosti „Razvoj info komunikacijske platforme“ uspostavljena je baza podataka (ponuditelja poljoprivrednih proizvoda i turističkih sadržaja za gastro turizam) za područje Virovitičko-podravske županije. Baza podataka je dostupna ovdje. URL: http://www.katastar-atrakcija.info/Default.aspx
- ZAVRŠNA KONFERENCIJAZavršna konferencija projekta GASTROTOP je održana u utorak, 27. rujna 2022. godine u Kapošvaru na Hungarian University of Agriculture and Life Science (MATE) na kojoj su sudjelovali predstavnici svih partnerskih organizacija na … Pročitaj više
- BAZA PODATAKA PODUZEĆA
- ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE I KREATIVNI KAMP ZA STUDENTE U ORGANIZACIJI SVEUČILIŠTA MATE, KAPOŠVARUstanove koja sudjeluju u GASTROTOP-u: Cilj GASTROTOP-a: cilj programa sufinanciranoga od Interreg programa Europske unije je ispitati mogućnosti zadovoljavanja potreba za specijalnom prehranom (npr. medicinski neutralna hrana, veganski režimprehrane, alergija i intolerancija … Pročitaj više
- ALERGIJE I INTOLERANCIJE NA HRANU ZAHTIJEVAJU POVEĆANU POZORNOST U UGOSTITELJSTVUAttila Pintér, Mónika Nagy, Viktória Szente, Eszter Szabó-Szentgróti, Orsolya Szigeti Mađarsko sveučilište za poljoprivredu i biološke znanosti, kampus Kaposvár U INTERREG projektu GASTROTOP provedeno je nekoliko istraživanja iz područja intolerancije i alergije … Pročitaj više
- ODRŽANA GASTRO RADIONICA „PECIMO I KUHAJMO ZAJEDNO BEZ ALERGENA“ U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOPVeleučilište u Virovitici nastavlja s provedbom aktivnosti u okviru projekta GASTROTOP, broj: HUHR/1901/4.1.1/0058 (Comprehensive educational support of food-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market) koji je odobren za financiranje … Pročitaj više
- STUDIJSKO PUTOVANJE U ŽUPANIJI SOMOGYSljedeća postaja projekta GASTROTOP bilo je dvodnevno studijsko putovanje u županiju Somogy, gdje su projektni partneri i gosti bili uključeni u obroke bez glutena i aditiva te su mogli sudjelovati u programima … Pročitaj više
- OBUKA PRIPREME „FREE FROM” SLASTICA U KAPOSVÁR-UNakon obuke pripreme hrane, u svibnju je završena obuka pripreme „free from” slastica u okviru projekta GASTROTOP. U 30-satnom programu sudjelovali su slastičari i druge relevantne osobe, ukupno 14 osoba, koje su … Pročitaj više
- U KAPOŠVARU ODRŽANA OBUKA KUHANJA U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOPU veljači 2022. godine, Gospodarska komora Somogy-a organizirala je 30-satu obuku za pripremanje hrane „free from” u okviru projekta GASTROTOP na kojem je sudjelovalo ukupno 17 osoba. Prvenstveno smo tražili ugostitelje za … Pročitaj više
- SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U ZALAEGERSZEGUU okviru projekta GASTROTOP, ZMKIK je 15. lipnja 2022 organizirao sastanak projektnih partnera u Zalaegerszegu. Na sastanku su partneri pregledali odrađene i preostale projektne zadatke te je ažurirana dinamika provedbe preostalih aktivnosti projekta. Projektni partneri su … Pročitaj više
- MY FOOD – MY LIFE WORKSHOPDana 17. svibnja 2022. u hotelu Arany Bárány u Zalaegerszeg-u održana je radionica My food – my life u okviru projekta GASTROTOP. Na radionici je dijetetičarka Krisztina Monori informirala prisutne o osnovama … Pročitaj više
- PROGRAM SENZIBILIZACIJE O INTOLERANCIJU NA HRANUŽupanijska trgovačka i industrijska komora Zala u sklopu projekta GASTROTOP organizirala je radionicu senzibilizacije na kojoj su sudjelovali predstavnici hotela i škola koje sudjeluju u programu. U skladu sa svrhom projekta senzibilizacija … Pročitaj više
- EDUKACIJA SLASTIČARA ZA PRIPREMANJE SLASTICA BEZ ADITIVAU okviru edukacijskog projekta GASTROTOP Trgovačka i industrijska komora Zalske županije održala je 30-satnu edukaciju o slastičarstvu. Sudionici edukacije mogli su se upoznati sa sastojcima bez glutena, laktoze, jaja i šećera koji … Pročitaj više
- BESPLATNA OBUKA ZA SLASISTIČAREU okviru projekta Gastrotop provedena je besplatna edukacija za slastičare. Edukacija je održana u Zalaegerszegu, od ožujka do travnja 2022. godine. Cilj je bio dati informacije o slatkišima i pekarstvu u verziji … Pročitaj više
- BESPLATNA OBUKA ZA KUHAREU okviru projekta GASTROTOP provedena je besplatna edukacija za kuhare. Treninzi su održani u Zalaegerszegu u Mađarskoj u ožujku 2022. godine. Treninzi su trajali 5 sati teorijski i 25 sati praktični dio … Pročitaj više
- ODRŽANA STUDENTSKA RADIONICAODRŽANA STUDENTSKA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP Visoko gospodarsko učilište u okviru projekta GASTROTOP organiziralo je 04. travnja 2022. godine radionicu za studente u suradnji s Hrvatskim agroekonomskim društvom. U okviru projekta … Pročitaj više
- STUDENTI PREDSTAVILI PROJEKT GASTROTOP NA DANIMA MARCELA PL. KIEPACHA U KRIŽEVCIMAVISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE SUDJELOVALO NA DANIMA MARCELA PL. KIEPACHA Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Tea Skukan i Timon Fabijanec sudjelovali su 10.02.2022. na Danima Marcela pl. Kiepacha. Manifestacija pod nazivom „Kiepachonovacija“ … Pročitaj više
- ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA NA VELEUČILIŠTU U VIROVITICIVeleučilište u Virovitici provodi projekt GastroTop u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje HU-HR 2014. – 2020., koji ima za cilj razviti sveobuhvatnu obrazovnu potporu proizvođačima hrane i pružateljima usluge pripremanja hrane … Pročitaj više
Kratki animirani film
U okviru projekta GASTROTOP pripremljen je animirani film čiji je cilj bio podizanje svijesti o različitim vrstama alergija na hranu i intolerancije na hranu, kao i o sastojcima alergena. Jezik kratkog filma je mađarski, ali ima hrvatski titl. Film se može pogledati na YouTube kanalu Gospodarske komore Županije Zala:
Hungary-Croatia Cross-border Co-operation Programme
Welcome to the official website of the Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 Dobrodošli na stranice Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Üdvözöljük az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 honlapján!
www.huhr-cbc.com