DOGAĐAJI

  • ZAVRŠNA KONFERENCIJA
    Završna konferencija projekta GASTROTOP je održana u utorak, 27. rujna 2022. godine u Kapošvaru na Hungarian University of Agriculture and Life Science (MATE) na kojoj su sudjelovali predstavnici svih partnerskih organizacija na projektu, studenti, predstavnici Zajedničkog tehničkog tajništva te predstavnici uprave MATE. Projekt je započeo 1. lipnja 2021. godine, a provedba istog je trajala 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je bila 291.243 EUR-a, a opći cilj projekta je bio poboljšati dostupnost obrazovnih platformi u novoj interdisciplinarnoj domeni – prehrambenom (gastro) turizmu koja se temelji na novim trendovima potražnje za različitim… Pročitajte više: ZAVRŠNA KONFERENCIJA
  • STUDIJSKO PUTOVANJE U ŽUPANIJI SOMOGY
    Sljedeća postaja projekta GASTROTOP bilo je dvodnevno studijsko putovanje u županiju Somogy, gdje su projektni partneri i gosti bili uključeni u obroke bez glutena i aditiva te su mogli sudjelovati u programima koje organizira SKIK. Studijsko putovanje započeli smo posjetom pivovari Hansdönner u Kaposvár-u, gdje smo stekli uvid u zamršenost kućnog pivarstva i iskustvo izrade bezglutenskog piva. Potom smo prisustvovali prezentaciji u mljekari Fino-Food na kojoj su predstavljeni bezmliječni proizvodi i iskustva u distribuciji tvrtke. U drugoj polovici dana u Bánó Mária Kastélyszálló u Felsőmocsolád-u održavali su se programi vezani… Pročitajte više: STUDIJSKO PUTOVANJE U ŽUPANIJI SOMOGY
  • OBUKA PRIPREME „FREE FROM” SLASTICA U KAPOSVÁR-U
    Nakon obuke pripreme hrane, u svibnju je završena obuka pripreme „free from” slastica u okviru projekta GASTROTOP. U 30-satnom programu sudjelovali su slastičari i druge relevantne osobe, ukupno 14 osoba, koje su pripremale različite slastice u različitim verzijama „free from”. U okviru obuke, pripremljene su torte, kreme, palačinke, krafne i ostali fantastični kolači. Cilj edukacije bio je pronaći mogućnosti i sastojke u ugostiteljstvu koji se mogu koristiti za pružanje doživljaja okusa onima koji pate od intolerancije na hranu ili alergija.
  • U KAPOŠVARU ODRŽANA OBUKA KUHANJA U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP
    U veljači 2022. godine, Gospodarska komora Somogy-a organizirala je 30-satu obuku za pripremanje hrane „free from” u okviru projekta GASTROTOP na kojem je sudjelovalo ukupno 17 osoba. Prvenstveno smo tražili ugostitelje za prijavu na program, ali mogli su se prijaviti i oni koji bi zbog nekog zdravstvenog problema željeli pripremati drugačija jela na drugačiji način od tradicionalnog. U teoretskom dijelu do izražaja su došli pojmovi vezani uz različite poremećaje prehrane, a u praksi se pokazalo kako zamjenom određenih sastojaka, pripremiti obroke u varijanti bez glutena, mliječnih proizvoda ili šećera. Sudionici… Pročitajte više: U KAPOŠVARU ODRŽANA OBUKA KUHANJA U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP
  • POČETNA KONFERENCIJA
    Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u ulozi vodećeg partnera provodi projekt GASTROTOP – sveobuhvatna obrazovna potpora pružatelja usluga hrane koja olakšava potražnju na novonastalim potrošačkim tržištima s ograničenjima u prehrani, koji provodi zajedno s mađarskim partnerima u okviru prekogranične suradnje programa Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Partneri na projektu su Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru, Veleučilište u Virovitici, Šomodska trgovačka i industrijska komora iz Kaposvara i Trgovačka i industrijska komora Zalske županije iz Zalaergeszega. Projekt je otpočeo 01.06.2021. i predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 291.243 EUR-a, a… Pročitajte više: POČETNA KONFERENCIJA