ISTRAŽIVANJE ZA PRAKTIČNU PRIMJENU PROJEKTA

Istraživanje ponude i potražnje gastro turizma, Izrada baze podataka


  • TRŽIŠNE PRILIKE ZA PROIZVODE „FREE FROM“ (STUDIJA)
    U okviru projektne aktivnosti “Razmjena iskustava”, izrađena je i izdana studija “Tržišne prilike za proizvode „Free from“. Studija je dostupna ovdje. Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju
  • GASTRO TURIZAM, UVOD U SOCIO-EKONOMSKE ASPEKTE (UDŽBENIK)
    U okviru projektne aktivnosti “Razmjena iskustava”, izrađen je i izdan udžbenik “Gastro turizam, UVOD U SOCIO-EKONOMSKE ASPEKTE. Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju
  • USPOSTAVA BAZE PONUDITELJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I TURISTIČKIH SADRŽAJA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE ZA GASTRO TURIZAM
    U okviru projektne aktivnosti „Razvoj info komunikacijske platforme“ uspostavljena je baza podataka (ponuditelja poljoprivrednih proizvoda i turističkih sadržaja za gastro turizam) za područje Virovitičko-podravske županije. Baza podataka je dostupna ovdje. URL: http://www.katastar-atrakcija.info/Default.aspx
  • BAZA PODATAKA PODUZEĆA
  • ALERGIJE I INTOLERANCIJE NA HRANU ZAHTIJEVAJU POVEĆANU POZORNOST U UGOSTITELJSTVU
    Attila Pintér, Mónika Nagy, Viktória Szente, Eszter Szabó-Szentgróti, Orsolya Szigeti Mađarsko sveučilište za poljoprivredu i biološke znanosti, kampus Kaposvár U INTERREG projektu GASTROTOP provedeno je nekoliko istraživanja iz područja intolerancije i alergije na hranu. Glavni cilj istraživanja bio je prijenos informacija potrošačima, kao nositeljima problema, te gastronomiji, kao rješenju izazova. U ovom izvješću donosimo rezultate istraživanja potražnje potrošača u jugozapadnoj Mađarskoj, koje mogu koristiti potonja ciljana skupina, odnosno ugostiteljski objekti (restorani, slastičarnice, hoteli), procjenjujući potrebe potrošača. U anketnom upitniku početkom 2022. godine odgovorilo je 219 osoba, od kojih nekoliko ima… Pročitajte više: ALERGIJE I INTOLERANCIJE NA HRANU ZAHTIJEVAJU POVEĆANU POZORNOST U UGOSTITELJSTVU
  • KRIŽEVAČKI STUDENTI RASPRAVLJALI O PROBLEMIMA
    KRIŽEVAČKI STUDENTI RASPRAVLJALI O PROBLEMIMA VEZANIMA UZ TOLERANCIJU NA HRANU I POTENCIJALNIM POBOLJŠANJIMA S namjerom da poboljšaju dostupnost obrazovnih platformi u prehrambenom, odnosno gastro turizmu kao novoj interdisciplinarnoj domeni koja se temelji na novim trendovima u potražnji za različitim kategorijama hrane, na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima već nekoliko mjeseci provodi se projekt Gastrotop. Jedna od niza aktivnosti planiranih projektom održana je prošlog petka u prostorijama VGUK u Križevcima. Zbog pandemije koronavirusa radionici su prisustvovali samo križevački studenti dok su se ostali sudionici kao i panelisti radionici priključili online. Naglasak… Pročitajte više: KRIŽEVAČKI STUDENTI RASPRAVLJALI O PROBLEMIMA
  • PANEL RASPRAVA O (IN) TOLERANCIJI NA HRANU
    Projekt GASTROTOP uspješno se nastavlja provoditi na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Tako je u  petak 21.01.2022. u okviru projektnih aktivnosti održana  on-line panel rasprava na temu (IN)tolerancija na hranu u ugostiteljskim objektima u kojoj su sudjelovali Mišel Doskočil, prof. kuharstva i vrhunski chef iz Srednje škole Ivan Seljanec, Marija Goričanec – predsjednica Udruge oboljelih od celijakije, Jasmina Rakić Horvat – predstavnica Udruge ruralnog turizma Hrvatske i vlasnica seoskog turizma „Rakić“, Miroslav Kanisek – voditelj kluba dijabetičara Slatko srce, Davorka Gajari – direktorica službe Nutricionizam i senzorika, Podravka. Panel je… Pročitajte više: PANEL RASPRAVA O (IN) TOLERANCIJI NA HRANU