GASTRO OBUKA

Kako pripremiti “besplatna” jela


  • EDUKACIJA SLASTIČARA ZA PRIPREMANJE SLASTICA BEZ ADITIVA
    U okviru edukacijskog projekta GASTROTOP Trgovačka i industrijska komora Zalske županije održala je 30-satnu edukaciju o slastičarstvu. Sudionici edukacije mogli su se upoznati sa sastojcima bez glutena, laktoze, jaja i šećera koji se mogu koristiti za zamjenu tradicionalnih sastojaka koji uzrokuju intoleranciju na hranu i osjetljivost na hranu. Stečena znanja također su primjenjivana u izradi svih vrsta kolača. Upitali smo dvoje sudionika treninga koje su im daljnje namjere nakon edukacije i što im je mišljenje o toj inicijativi? Katalin Sinkovics Tamás svjetska je prvakinja u slastičartvu i vlasnica brončane medalje […]
  • BESPLATNA OBUKA ZA SLASISTIČARE
    U okviru projekta Gastrotop provedena je besplatna edukacija za slastičare. Edukacija je održana u Zalaegerszegu, od ožujka do travnja 2022. godine. Cilj je bio dati informacije o slatkišima i pekarstvu u verziji bez glutena, mlijeka i šećera te naučiti pripremati bez slastica. Sudionici su bili jako zadovoljni, a trening je odlično uspio.
  • BESPLATNA OBUKA ZA KUHARE
    U okviru projekta GASTROTOP provedena je besplatna edukacija za kuhare. Treninzi su održani u Zalaegerszegu u Mađarskoj u ožujku 2022. godine. Treninzi su trajali 5 sati teorijski i 25 sati praktični dio obuke. Sudionici su mogli steći znanja o pripremi jela u verziji bez glutena, mlijeka i šećera. Sudionici su bili jako zadovoljni, a trening je odlično uspio.
  • BESPLATNI TEČAJ KUHANJA PROJEKTA GASTROTOP
    Besplatni tečaj kuhanja projekta GASTROTOP započeo je 12. veljače. U Kaposváru je sa 17 polaznika pokrenut „besplatan“ tečaj kuharskih vještina u sklopu projekta GASTROTOP koji se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG HUHR prošle subote. Trendovi i navike u ishrani značajno su se promijenili posljednjih godina. Ova edukacija organizirana je tijekom pet vikenda za ugostitelje i sve one koji su iz različitih razloga zainteresirani za besplatno kuhanje. U teorijskom dijelu pojmovi vezani uz različite poremećaje hranjenja i praksa pokazuje kako je moguće pripremati jela u verziji bez glutena, mlijeka […]