GASTRO RADIONICE

  • ODRŽANA GASTRO RADIONICA „PECIMO I KUHAJMO ZAJEDNO BEZ ALERGENA“ U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP
    Veleučilište u Virovitici nastavlja s provedbom aktivnosti u okviru projekta GASTROTOP, broj: HUHR/1901/4.1.1/0058 (Comprehensive educational support of food-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market) koji je odobren za financiranje tijekom Drugog poziva na podnošenje projektnih prijedloga Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Nakon uspješno provedenih gastro radionica u Virovitici „Osnove pripreme jela bez aditiva – zdravstveno prilagođenih jela“ kao i onih koje su održali partneri iz Mađarske (Gospodarska komora Šomođske županije – SKIK i Gospodarska komora Zalske županije – ZMKIK), u utorak (30.8.2022.) je održana zajednička gastro radionica koja… Pročitaj više: ODRŽANA GASTRO RADIONICA „PECIMO I KUHAJMO ZAJEDNO BEZ ALERGENA“ U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP
  • MY FOOD – MY LIFE WORKSHOP
    Dana 17. svibnja 2022. u hotelu Arany Bárány u Zalaegerszeg-u održana je radionica My food – my life u okviru projekta GASTROTOP. Na radionici je dijetetičarka Krisztina Monori informirala prisutne o osnovama i znanjima o ‘besplatnoj’ prehrani, dok je Barbara Bolla, naturopat-fitoterapeut, certificirani aromaterapeutkinja i savjetnica za funkcionalnu prehranu, održala prezentaciju o zdravstvenim izazovima intolerancije, dodatcima prehrani, ljekovitog bilja i blagotvornog, korisnog djelovanja eteričnih ulja, a potom su sudionici uz pomoć i vodstvo voditelja mogli pripremiti biljno mlijeko i punovrijedan biljni napitak. Događaj je završio zajedničkim ‘besplatnim’ ručkom
  • PROGRAM SENZIBILIZACIJE O INTOLERANCIJU NA HRANU
    Županijska trgovačka i industrijska komora Zala u sklopu projekta GASTROTOP organizirala je radionicu senzibilizacije na kojoj su sudjelovali predstavnici hotela i škola koje sudjeluju u programu. U skladu sa svrhom projekta senzibilizacija je služila podizanju svijesti među stručnjacima za hranu, edukatorima i učenicima o intoleranciji na hranu, a i kod onih koji pate od intolerancije na hranu, a koji se zbog svoje bolesti mogu osjećati isključenima unutar društva. Cilj projekta GASTROTOP je osposobiti restorane za usluživanje osoba s posebnim prehrambenim potrebama. Radionicu senzibilizacije vodio je trener, coach Gábor Tódor. –… Pročitaj više: PROGRAM SENZIBILIZACIJE O INTOLERANCIJU NA HRANU
  • PROGRAM SENZIBILIZACIJE KONOBARA
    U okviru Programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska – projekta GASTROTOP, 14. listopada 2021. godine proveden je program senzibilizacije za konobare i konobarice od strane Gospodarske komore Zalske županije.Cilj događaja bio je pripremiti sudionike za prihvat i podršku osobama koje imaju bilo koju vrstu intolerancije ili alergije na hranu.Na ovom događaju uz pomoć trenera sudionici su mogli zaroniti u temu i sa zadacima i nabijenim pitanjima došli do točke da vide temu u pravoj perspektivi.Očigledno je da je 13 sudionika bilo zadovoljno ishodom događaja.  Gospodarska komora Županije Zala