Kategorije
EventsHR

U KAPOŠVARU ODRŽANA OBUKA KUHANJA U OKVIRU PROJEKTA GASTROTOP

U veljači 2022. godine, Gospodarska komora Somogy-a organizirala je 30-satu obuku za pripremanje hrane „free from” u okviru projekta GASTROTOP na kojem je sudjelovalo ukupno 17 osoba.

Prvenstveno smo tražili ugostitelje za prijavu na program, ali mogli su se prijaviti i oni koji bi zbog nekog zdravstvenog problema željeli pripremati drugačija jela na drugačiji način od tradicionalnog. U teoretskom dijelu do izražaja su došli pojmovi vezani uz različite poremećaje prehrane, a u praksi se pokazalo kako zamjenom određenih sastojaka, pripremiti obroke u varijanti bez glutena, mliječnih proizvoda ili šećera.

Sudionici su jelovnike s više sljedova pripremali na drugačiji način od tradicionalnog, u nekoliko verzija. Od različitih sastojaka nastala su fantastična jela.

Edukacija pridonosi temeljitijem poznavanju prehrambenih trendova i zdravstvenih aspekata vezanih uz prehranu te podizanju standarda gastronomskih usluga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)